Cum să împaci relația de cuplu cu jobul tău din videochat?

Cum să împaci relația de cuplu cu jobul tău din videochat?

Ești model la un studio de videochat și îți place. Lucrezi într-un mediu relaxant, în care te simți ca acasă, programul este flexibil, ai timp pentru tine și, nu în cele din urmă, o grămadă de bani în cont. Chiar dacă radiezi de fericire și n-ai simțit niciodată că ești mai bine ca acum, iubitul tău are ceva negativ de spus despre jobul tău din videochat? Ei bine…s-ar putea să fie nevoie de o discuție lungă și serioasă. O relație sănătoasă se bazează pe comunicare, înțelegere, respect, limite. Iar în momentul în care simți că vreuna dintre aceste valori este amenințată, s-ar putea să fie nevoie să reconsideri ce-ți dorești de la viață, de la oameni, de la relația ta amoroasă. Ești o zeiță și meriți un partener pe măsură, care să fie inteligent emoțional, înțelegător, susținător, iubitor – într-un cuvânt, fanul tău numărul 1.

Ești fericită lucrând ca model de videochat?

Jobul de model de videochat este unul avantajos din mai multe puncte de vedere. Este printre puținele care îți poate aduce venituri de mii de dolari lunar, este flexibil, este „presărat” cu bonusuri constante – fie că e vorba de cadouri, prime, vacanțe. Cu toate acestea, videochat-ul nu se potrivește pentru toată lumea. Tocmai de aceea, este esențial să ai o discuție cu tine însăți și să ajungi la cea mai bună decizie în ceea ce te privește. Atunci când tu ești bine, radiezi și, implicit, atragi numai lucruri bune și oamenii potriviți, care aduc valoare vieții tale. În cazul în care nu ești mulțumită să lucrezi ca model de videochat, s-ar putea să transmiți acest lucru în relație și aceasta să fie cauza problemei. Însă în cazul în care studioul de videochat îți asigură banii, libertățile și viața la care ai visat dintotdeauna, problema s-ar putea să fie la partener.

Ești fericită în relația de cuplu?

Relațiile sunt extrem de diferite și niciuna nu seamănă cu cealaltă. Însă indiferent de ceea ce le diferențiază, relațiile se bazează pe același principiu: sentimentul de iubire, de siguranță, de împlinire. Nu contează că partenerul tău este mai în vârstă sau mai mic ca tine, că unul dintre voi are copii dintr-o relație anterioară sau că aveți o relație la distanță. Nu contează ce spun părinții, prietenii sau lumea, în general, atât timp cât simți că este persoana potrivită pentru tine. În cazul în care ești model de videochat și faci cu plăcere ceea ce faci, iubitul tău ar trebui să fie susținătorul tău numărul 1. Un bărbat sigur pe el și matur emoțional nu are de ce să se simtă amenințat de faptul că iubita sa este model de videochat. Când ai persoana potrivită lângă tine, simți că he`s the one, dar care sunt, totuși, semnele unei relații sănătoase?

Cum arată o relație sănătoasă?

O relație sănătoasă implică onestitate, încredere, respect și comunicare deschisă între parteneri, cu efort și compromis depus de ambele persoane. Într-o relație sănătoasă nu există dezechilibru de putere – atât în cazul relațiilor amoroase, cât și în cazul celor familiale sau de prietenie. Partenerii își respectă independența reciprocă, își pot lua propriile decizii fără teamă și își pot împărtăși deschis gândurile. Totuși, pentru a te ajuta să identifici mai ușor în ce fel de relație ești, hai să trecem cu negru pe alb caracteristicile unei relații sănătoase:

  • Respect pentru intimitate și spațiu. Nu trebuie să fii cu partenerul tău non-stop. Partenerul tău te încurajează să petreci timp cu prietenele tale și să participi la activități care îți plac – fie că este vorba de videochat ca job sau hobby, jogging, pictură, lectură, diverse activități sociale.
  • Te simți confortabil exprimându-ți părerile și preocupările. Videochat, sex, religie, politică, o ploaie de vară – indiferent de subiect, te simți liberă să discuți cu partenerul tău, fără teamă că o să te judece sau o să reacționeze nepotrivit.
  • Te simți în siguranță fizică cu partenerul tău nu ești obligată să faci lucruri care te fac să te simți inconfortabil. Tu și partenerul tău puteți găsi modalități de a vă satisface nevoile unul celuilalt în moduri în care vă simțiți amândoi confortabil.
  • Partenerul tău îți respectă dorințele și sentimentele. Tu și partenerul tău vă puteți împărtăși sentimentele, chiar și atunci când nu sunteți de acord, într-un mod care îl face pe celălalt să se simtă în siguranță, auzit și să nu fie judecat.
  • Tu și partenerul tău aveți încredere unul în celălalt. Chiar dacă construirea încrederii poate dura timp, acest aspect este extrem de important, întrucât permite partenerilor să fie vulnerabili între ei, știind că se pot baza unul pe cealălalt în orice situație.

Reține că nu ar trebui să existe nicio tensiune între jobul de model de videochat și relația de cuplu. Atât timp cât tu ești fericită cu ce faci, iar partenerul tău este matur emoțional, sigur pe el și pregătit pentru o relație armonioasă și sănătoasă, nu există loc de certuri și probleme. Jobul de model de videochat este unul ca oricare altul (ei bine, poate cel mai bine plătit), iar un bărbat gelos și problematic va găsi întotdeauna un motiv de tensiune chiar și în cazul în care lucrezi la corporație, bancă sau mănăstire. Asigură-te că faci cele mai bune alegeri pentru tine și bunăstarea ta fizică și psihică, iar în cazul în care simți că ai nevoie de ajutor, nu ezita să ni-l ceri! <3

Mai multe
articole