Prima întâlnire în videochat? Iată câteva sfaturi și află cum să te comporți

Prima întâlnire în videochat - HeraStudio

Salariul minim pe economie în România anului 2021 a fost publicat în Monitorul oficial ca fiind 2.300 lei brut. Potrivit unui studiu făcut de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, coșul minim lunar de consum pentru o familie de doi adulți și doi copii din mediul urban este de 2.600 lei. La care se adaugă curent, încălzire, apă, internet, transport, dar și alte cheltuieli (îmbrăcăminte, reparații casă, cultură, vacanțe). Nu e de mirare ritmul alarmant în care se dezvoltă studiourile de videochat. Iar un număr mare de studiouri de videochat implică un număr mare de modele de videochat, astfel că poate fi dificil să te faci remarcată. Ești unică și specială în felul tău, iar „ce-i al tău e pus de-o parte”, însă următoarele rânduri conțin sfaturi pe care s-ar putea să vrei să le iei în considerare.

Cum să ieși în evidență la prima întâlnire?

Industria videochatului din România generează anual profituri de peste 300 de milioane de euro și ocupă primele locuri în Europa. Aceste statistici, pe lângă setul de noutatea jobului în viața ta, pot fi intimidate. Chiar dacă zeci de fete se prezintă zilnic într-un studio de videochat, în rândurile următoare îți oferim câteva ponturi despre cum te poți face remarcată. Noi credem că fiecare femeie este unică și vine cu propriul set de trăsături fizice, comportamentale, o aură particulară de energie. Însă nu strică să pui în aplicare următoarele recomandări.

Fii pozitivă. Poate suna un sfat sec, însă o femeie care zâmbește întotdeauna, este optimistă indiferent de situație, luminează orice încăpere în care intră și are o aură de energie bună în jurul ei va atrage orice persoană și va magnetiza lucruri plăcute în viață.

Comunică. Ca model de videochat vei fi nevoită să conversezi foarte mult pentru a menține interesul membrilor. Tocmai de aceea, cu bune abilități de comunicare demonstrate la interviu, vei fi ca și angajată. Noțiuni de cultură generală, simțul umorului, deschiderea față de orice subiect de conversație sunt esențiale în cariera de model de videochat, însă încearcă să nu te stresezi prea mult și să lași totul să curgă natural.

Poartă ce ți se potrivește. Când porți îmbrăcăminte care te reprezintă, se simte. Nu purta o pereche de pantofi noi, pentru că s-ar putea să te bată. Nu purta cămașă office dacă stilul tău este out of the box doar de teama că nu te potrivești unui standard și vei fi respinsă. Atunci când porți hainele care te reprezintă, te simți bine în pielea ta, ești încrezătoare și transmiți și celor din jur asta. Iar naturalețea și sinceritatea față de tine însăți atrag oameni la fel de autentici. Profită de personalitatea ta și transform-o într-un atu. Societatea actuală încearcă să te standardizeze și să te oblige să stai într-o pătrățică, să gândești în anumiți parametri. Ei bine, tocmai faptul că fiecare persoană este unică trebuie celebrat. Poate că ești dezinvoltă, poate că ești timidă, cert este că nu trebuie să pozezi într-un alt tip de persoană decât ești. Autenticitatea va cântări întotdeauna mai mult decât anumite clișee și stereotipuri și va cuceri atât echipa de recrutare, cât și membrii cu care vei purta discuții pe videochat, ceea ce se traduce în cele din urmă în câștiguri satisfăcătoare.

Ce întrebări trebuie să pui la prima întâlnire?

Interviul pentru un post de model de videochat este lejer, contrar rigidității unui interviu clasic. Întâlnirea decurge relaxat, sub forma unei discuții amicale, în care fiecare parte expune ce își dorește de la cealaltă. Pune cât mai multe întrebări și nu uita să te relaxezi și să zâmbești! Astfel vei arăta că ești curioasă, interesată, dar și un bun comunicator. În calitate de model de videochat vei purta numeroase converații pe diferite teme și este o idee bună să-ți expui abilitățile de bună comunicare încă de la interviu. Încearcă să fii tu însăți, oricât de clișeic poate suna, și let it flow. Totuși, iată câteva întrebări care să-ți servească drept suport pentru a sparge gheața la un interviu de angajare la videochat.

Videochatul îți oferă oportunitatea să câștigi mulți bani, aceasta fiind și cea mai frecventă întrebare pusă de viitoarele modele la interviu. Întrebarea este una importantă, pentru că trebuie să știi pe ce câștiguri să te bazezi, cel puțin la început. Totuși, trebuie să știi că sumele depind de tine și nu sunt neapărat constante. În domeniul videochat poți câștiga într-o lună 3000 de dolari și în alta 7000 sau chiar mai mult. Un alt subiect indicat să fie abordat este modul în care decurge o zi de lucru a unui model de videochat. Anterior interviului ți se va face un tur al studioului de videochat pentru a vedea atmosfera de lucru. Este un context ideal să faci cunoștință cu modele, traineri, stiliști și make-up artiști pentru a le pune întrebări și afla răspunsuri directe, de la persoanele în cauză. Clauzele contractului sunt un alt subiect despre care trebuie să pui întrebări. Tocmai pentru că videochatul este un subiect tabu, trebuie să te asiguri că-l descoși și înțelegi pe de-a-ntregul. Pare că motivele pentru care să fii model sunt clare, însă de ce să fii model la studioul de videochat Hera Studio? Hera Studio este un studio de videochat din Brașov, care îți oferă siguranță și confidențialitate, chirie, un mediu de lucru plăcut, precum și independență financiară. Trainerii Hera Studio sunt alături de tine ori de câte ori ai nevoie de ajutor și întreaga echipă te așteaptă cu sfaturi și tehnici care te vor ajuta să devii una dintre cel mai bine plătite modele de videochat din România.

Mai multe
articole